• Megafoon

Op zondag 4 juni in de namiddag organiseert Hondenschool Pavlov een officiële Sociale Proef of Socialisatietest.

Sociale Proef

Tijdens de Sociale Proef wordt er aan de hand van een aantal proeven nagegaan door 2 keurders van de KKUSH of je hond geen tekenen van (extreme) angst of agressie vertoont ten opzichte van andere mensen of honden.
Deze socialisatietest is vrijblijvend toegankelijk voor alle honden vanaf 9 maanden, en is verplicht voor de geleiders die hun brevet gehoorzaamheid wensen te halen, of voor de agilityhonden die willen deelnemen aan een TAP (toelating agilitywedstrijden).

Inhoudelijk bestaat de socialisatietest uit 2 delen, waarvan het eerste deel op het terrein en het tweede deel op straat plaatsvindt.

1. Op het terrein

  • laten betasten van de hond: hierbij wordt door de keurder de chip gelezen en de hond moet zich laten aaien. De hond mag hierbij vastgehouden worden, maar mag niet extreem angstig of agressief reageren.
  • wandeling tussen groep mensen: de geleider slalomt samen met zijn hond tussen een groep mensen die in een cirkel rondstappen. 
  • benaderen door een groep mensen: de geleider gaat samen met zijn hond op afstand van een groep mensen staan. Daarna worden geleider en hond 'ingesloten' door deze groep mensen tot op een zekere afstand (deze oefening wordt aangepast volgens de geldende coronamaatregelen).
  • hond oproepen: de hond wordt achtergelaten (mag door iemand vastgehouden worden) en de geleider gaat tussen een groep mensen staan. De hond wordt opgeroepen en moet tussen de mensen door naar de geleider gaan.
  • hond zonder geleider: de hond wordt achtergelaten aan een lijn van 10 meter. De geleider verdwijnt uit het zicht van de hond. Daarna passeren er eerst 2 personen zonder hond op veilige afstand, nadien gebeurt dit met 2 personen met hond.    

2. Op straat

  • passeren van wandelaars, een jogger, een fietser en een auto: de geleiders lopen met hun hond achter elkaar en passeren 2x achtereenvolgens 2 wandelaars zonder hond, een jogger, een fietser en een auto.
  • hond aan hond passeren: de deelnemers worden in 2 groepen verdeeld en passeren al wandelend hond aan hond (op veilige afstand).   

Tijdens de socialisatietest wordt er niet beoordeeld of de hond onder appel staat, enkel het gedrag wordt bekeken. Voor elk onderdeel wordt er bepaald of de hond geslaagd is of niet, er worden dus geen punten gegeven. Let wel, indien met niet slaagt voor de socialisatietest, kan men maximaal nog 1 keer deelnemen. Dus deelnemen is enkel raadzaam indien jouw hond de bovenstaande proeven met de nodige rust, vreugde en zelfzekerheid kan afleggen. Is jouw hond té onzeker waardoor hij zou kunnen uitvallen, laat hem dan eerst gewoon worden aan deze situaties. Deze proef is immers geen verplichting (tenzij men wenst deel te nemen aan het gehoorzaamheidsbrevet of agilitywedstrijden).    

Praktisch

Wens je deel te nemen aan de officiële Socialisatietest op zondag 4 juni, vul dan via onderstaande link alle gegevens in van de hond en de geleider. 

Schrijf je hier in voor de officiële SOCIALISATIETEST 4 juni 2023

De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang om u te registreren. Heeft u nog vragen over de socialisatietest? Dan kan je ons contacteren via  secretariaat@hondenschoolpavlov.be  

 

Contact

Locatie

Damendreef 1
3052 Blanden
Routebeschrijving

E-mail

info@hondenschoolpavlov.be

Telefoon

0493/93 54 32

Rekeningnummer

BE30 7344 2131 9711