• Megafoon

Wie zijn wij?

PAVLOV is een sociale hondenschool met familiaal karakter. Hondenschool PAVLOV met meer dan 30 jaar ervaring, zal je begeleiden in het opleiden en opvoeden van jouw hond. Vanuit een gestructureerde vereniging leren we je hond sociaal gedrag en gehoorzaamheid.

Het bestuur, instructeurscorps, onthaal- en eventteam werken dag na dag om van hondentrainen meer te maken dan alleen zit en pootje geven. Buiten gehoorzaamheidstraining, agility en sociale proef spreekt onze drukke activiteitenagenda boekdelen.

Onze trainingen en werkwijze zijn uitsluitend beloningsgericht. De PAVLOV methode gebaseerd op de clicker is het uithangbord om positief te werken met je trouwe vriend.

De Lessen

De lessen worden gegeven in groepen rekening houdend met het niveau van de hond. Alvorens les te kunnen volgen met de hond is het verplicht om de onthaalles te volgen (zie Lid worden).

Meer dan 20 ervaren lesgevers zorgen voor de optimale opleiding van de verschillenden groepen.

De lessen gaan door op onze terreinen in de Damendreef 1, Blanden.

Missie ​

Het begeleiden van baasjes bij de opvoeding en training van hun honden om een zo harmonieus mogelijk partnership tussen beiden te bereiken en de honden te socialiseren ​

Visie

  • De opleiding gebeurt volgens onze ‘Pavlov- leermethode’ waarbij positief gedrag bekrachtigd wordt met de clicker, gevolgd door een beloning. Negatief gedrag wordt bij het trainen zoveel mogelijk genegeerd maar wel omgezet in gewenst gedrag wat beloond kan worden. We geven uitsluitend les met een vaste halsband en een vaste lijn. Alle corrigerende tuigen zijn verboden tenzij na expliciet overleg met de instructeurs.
  • Over de jaren heen is er een enorme evolutie geweest in het trainen en opvoeden van honden en heeft de dominantietheorie plaats moeten ruimen voor nieuwe wetenschappelijke inzichten. Pavlov heeft deze evolutie gevolgd en de leermethode voortdurend bijgestuurd. Indien, na nieuwe opgedane kennis, zou blijken dat onze leermethode verder moet aangepast worden, zal dit zeker gebeuren.
  • De lessen, gegeven door opgeleide, ervaren instructeurs, worden uitsluitend in groepsverband gegeven om socialisatie tussen de honden te bevorderen.
  • Daarnaast worden andere disciplines aangeboden zoals Canicross en Agility. Het aanbieden van andere creatieve manieren om de relatie tussen baasje en hond alert te houden, behoren zeker tot de mogelijkheden in de toekomst.

 

Hondenschool PAVLOV v.z.w hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en dat uw privacy wordt gerespecteerd.
Lees onze privacyverklaring.

Hondenschool PAVLOV v.z.w. is als erkende hondenschool geregistreerd bij de overkoepelende "Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus" onder het nummer K.K.U.S.H. 1005.

Contact

Locatie

Damendreef 1
3052 Blanden
Routebeschrijving

E-mail

info@hondenschoolpavlov.be

Telefoon

0493/93 54 32

Rekeningnummer

BE30 7344 2131 9711